divendres, 5 de juny del 2015

Només una gota de sang per a conèixer tots els virus al llarg de la vida



Amb l'anàlisi d'una gota de sang, es podrà saber amb una nova tècnica, tots els virus que han afectat a una persona al llarg de la seua vida gràcies a una investigació de la Harvard Medical School de Boston (EEUU)

La nova tecnologia s'anomena VirScan la qual permet analitzar els anticossos virals que estan presents en la sang de la persona per a saber a quin virus ha estat exposada eixa persona al llarg de la seua vida. L'investigador Christian Brander ha detallat que els resultats aporten llum sobre el sistema immunitari i es podrien utilitzar per a millorar el disseny de les vacunes i poder detectar infeccions abans que presenten simptomes. A més a més, es podria emprar per a conèixer més profundament la resposta del sistema immunològic davant les 'amenaces' i la contribució de les infeccions al desenvolupament de malalties com el càncer.

Actualment, és necessari que un metge encarregue una prova per detectar un virus concret, però amb aquesta nova tecnologia s'identifiquen tots els virus que han afectat una persona ja siga a través d'una vacunació o d'una infecció, amb un únic anàlisi.

En declaracions a "The New York Times", Adolfo Garcia Sastre, co director de l'institut de Salut Global i Patògens Emergents de l'Escola de Medicina Mount Sinai de Nova York, ha qualificat la tecnologia de "realment increïble" i ha dit que es tracta del primer mètode que produirà 'big data' sobre l'exposició als virus, el qual obri un gran camí a la investigació.

Notícia original

Notícia relacionada

Video

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia esta molt be redactada, te molt bons enllaços, un bon vídeo , es molt interessant i jo la desconeixia però m’agrada’t molt.

    ResponElimina
  2. Estic dacord amb Ainara, molt bona noticia.

    ResponElimina