dimarts, 2 de juny del 2015

Reproducció asexual

Un estudi, publicat a la revista Current Biology, revela que diverses cries de peixos serra pinta han nascut gràcies a la reproducció asexual, una cosa que no s'havia identificat prèviament en vertebrats criats en estat salvatge.

Els investigadors estaven identificant genèticament a aquesta subespècie de peix serra per esbrinar si, a causa de la seva escassa població, els individus d'una mateixa família s'estaven reproduint entre si quan van descobrir que de vegades les femelles es reproduïen sense aparellament. Entre els vertebrats, aquest procés comença quan l'òvul absorbeix a una cèl·lula germana genèticament idèntica. El problema que sorgeix és que les cries tenen gairebé la meitat de la diversitat genètica de les mares i solen morir. Fins ara, els únics exemplars vivents de vertebrats que havien nascut d'aquesta manera havien estat criats en captivitat. Per tant, no se sabia si la partenogènesi era veritablement eficaç per contribuir a la proliferació de l'espècie en el seu entorn natural.

No obstant això, les set cries trobades a Florida pels investigadors es trobaven en perfecte estat. Segons els cientifics, és possible que aquest procés ocorri en poblacions petites o en declivi, encara que aquesta forma de reproducció no sexual pot ajudar a mantenir a l'espècie, els investigadors creuen que no serà suficient.

Noticia original

Noticies secundaries:
Noticia 1
Noticia 2

Vídeo:

3 comentaris:

  1. Aquesta noticia m'ha paregut especialment interessant pel fet de que la naturaleça de les especies es mes sabia del que pensem puguent arrivar a fer possible la reproducció asexual com a mètode de supervivencia encara que a aquest cas el cientifics pensen que no serà sufucient ja que aquesta especie no te quasi futur.

    ResponElimina