dimecres, 3 de juny del 2015


Un algoritme capaç de comptar caloríes amb una fotogtrafía


Els enginyers de Google han tret a la llum el seu pròxim projecte d'intel·ligència artificial: un algoritme, anomenat Im2Calories, que és capaç d'explicar les calories d'un plat de menjar utilitzant una foto.La idea és unir dues tendències: les de les fotografies de menjar que estan tan de moda i les de les apps que ens ajuden a seguir dietes i baixar de pes a força de consignar el que anem menjant i així fer un càlcul de la nostra ingesta calòrica diària.

Encara estan treballant en l'algoritme, que serà capaç d'analitzar una fotografia, determinar quins aliments han estat retratats, la seva mida a partir de referències com el plat en el qual estan col·locats i altres objectes i així estimar el nombre de calories que estem a punt de consumir.El sistema ho farà de forma automàtica, però permetent a l'usuari introduir correccions. De fet, els autors de l'algoritme compten amb això, ja que a força de ser corregit, aquest va aprenent i millora per oferir càlculs més encertats.

Im2Calories combina l'anàlisi visual amb el reconeixement de patrons per a veure els sembla el que està veient en una foto, i el connecta amb l'enorme quantitat d'informació sobre les calories dels aliments que hi ha a internet. Però l'exactitud absoluta no és de moment una prioritat. Amb el problema de l'obesitat a l'alça en molts països desenvolupats, aquesta recollida de dades massiva podria ser molt útil per aprendre més sobre els nostres hàbits alimentaris.

1 comentari:

  1. M'agradat aquesta noticia ja que utilitza les noves tecnologies que és el que ara mateix esta en funcionament.

    ResponElimina