diumenge, 11 de gener del 2015


Troben dos exoplanetes molt similars a la Terra en una zona ‘Goldilocks’
 
Un equip d'astrònoms de l'Harvard- Smithsonian Centerfor Astrophysics (CfA) als EUA han trobat huit nous planetes en una zona d'habitabilitat estel·lar –coneguda de manera col·loquial com Goldilocks– orbitant a una distància en la qual podria existir aigua líquida en la superfície planetària. 



http://www.diariolaprovinciasj.com/u/fotografias/m/2015/1/10/f620x0-43047_43065_3.jpg


La troballa, han assenyalat els astrònoms, duplica el nombre de planetes xicotets (menys de dues vegades el diàmetre de la Terra) que es creu que poden estar en la zona habitable dels seus estels mare. Entre els huit planetes, l'equip ha identificat a Kepler-438b i Kepler-442b, que estan a 470 i 1.100 anys llum de distància, respectivament. Els científics diuen que són els dos exoplanetes més similars a la Terra dels identificats fins ara. El primer envolta al seu estel cada 35 dies, mentre que el segon completa una òrbita en 112 dies.

Amb un diàmetre de només un 12% més gran que la Terra, Kepler-438b té una probabilitat del 70% de ser rocós, segons els càlculs de l'equip.
Per la seua banda, Kepler-442b és al voltant d'un terç més gran que la Terra i compta amb una possibilitat del 60% de tenir roques.

Per a estar en zona habitable, un exoplaneta ha de rebre una llum similar a la qual arriba a la Terra. Si rebera a l'excés, l'aigua bulliria i es transformaria en vapor i si arribara molt poca, l'aigua es congelaria.

"No sabem amb certesa si alguns dels planetes de la nostra mostra són veritablement habitables", ha explicat David Kipping del CfA i segon autor de l'estudi."Tot el que podem dir és que són candidats prometedors”.

 
Notícies relacionades:


 Vídeo 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada