La decisió davant d’una proposta de suborn provoca una excitació fisiològica major en aquells que decideixen actuar en contra del seu propi interés econòmic i rebutjar-la que en aquells que opten per acceptar-la. Així es desprèn de l’estudi sobre aspectes fisiològics i conductuals de la corrupció desenvolupat per investigadors de la Universitat Jaume I, que revela a més una tendència majoritària a actuar de forma ètica i mostra l’efectivitat de l’amenaça d’un possible castic a l’hora de frenar les actituds corruptes.
“Al contrari del que s’ha cregut habitualment, no és la violació o el compliment d’una norma ètica donada el que desencadena l’activitat emocional, sinó més bé la decisió real d’actuar contra el propi interés monetari”, explica Tarek Jaber-López, investigador del grup d’Economia Experimental i Computacional de l’UJI. “Este treball ens ha permés acostar-nos al fenomen de la corrupció a partir de la metodologia experimental. Vam dissenyar un experiment que ens va possibilitar analitzar, a través d’un polígraf, el comportament i les reaccions emocionals de les persones enfront d’una situació que pot comportar decisions corruptes”, assenyala. L’estudi, publicat a la revista Frontiers in Behavioral Neuroscience, mostra com alguns subjectes mantenen un comportament “prosocial”, rebutjant la corrupció, inclús quan no hi ha cap mecanisme de castic. Quan sí es planteja la possibilitat d’un castic el rebuig al suborn passa a ser majoritari.
Video
Aquesta noticia em sembla molt interessant ja que la societat hui en dia li dona molt de valor als diners, però crec que aquest tema hi hauria que solucionarlo i per a això hi hauriem de fer la societat un relexionament de la impotància de les coses i el seu valor per a que aquestes cose no succediren així. Raquel Soler 1r bat a
ResponElimina