dissabte, 1 de juny del 2019

De canyes amb Cleopatra


Resultat d'imatges de cerveza cleopatra

Gràcies a aquesta troballa podrem provar la cervesa que bevien en l'antic Egipte

El que van fer el Dr. Ronen Hazan i el Dr. Michael Klutstein, microbiòlegs de l'Escola de Medicina Dental de la Universitat Hebrea de Jerusalem (HUJI) , va ser examinar les colònies de llevat que es van formar i es van assentar en els nanoporos de la ceràmica d'aquesta època. Van poder ressuscitar aquest llevat per a crear una cervesa que té aproximadament 5,000 anys d'antiguitat.

Molts arqueòlegs els van donar trossos de ceràmica que havien estat utilitzats com a gerres de cervesa i aiguamel en l'antiguitat i encara tenien espècimens de llevat atrapats a l'interior. Aquests flascons es remunten al regnat del faraó egipci Narmer (aproximadament 3000 aC), del rei arameu Hazael (800 aC) i del profeta Nehemías (400 aC), els qui, segons la Bíblia, van governar la Judea sota el govern persa.

Els investigadors van netejar i van seqüenciar el genoma complet de cada espècimen de llevat van descobrir que aquests cultius de llevat de 5,000 anys són similars als utilitzats en les cerveses tradicionals africanes, com el tej de vi de mel etíop i el llevat de cervesa moderna.


Notícia original


Notícia relacionada 1


Notícia relacionada 2

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada