dimarts, 3 de març del 2020

Científics aconsegueixen recrear la veu d'una mòmia de 3000 anys.


La civilització egípcia hui en dia sols es pot recordar per dues coses, les piràmides, i les mòmies. Aquestes últimes, soterrades amb els seus sarcòfags, han sigut motiu d’estudi dels arqueòlegs i científics des del seu descobriment. Hui en dia amb la tecnologia de la tomografia computada es poden saber moltíssimes coses d’una mòmia sense necessitat de desembolicar-la, tals com les seues ferides físiques o les malalties que tenia.

Un equip d’investigadors de les universitats de Londres han pogut donar-li veu a una d’aquestes mòmies per primera vegada. Han aconseguit recrear amb un imprés 3D una laringe idèntica que pot reproduir un sol so a partir de les dimensions de la boca i la gola de Nesyamun, un antic sacerdot que visqué fa més de 3.000 anys enrere que estava en el Museu de la Ciutat de Leeds, al Regne Unit.

Els investigadors afirmen que aquesta no serà l'única “veu del passat” en la que estan treballant, prompte és sabrà de noves mòmies amb veu pròpia, ja que s’han posat a treballar amb uns nous sarcòfags en el mateix museu a Leeds.

NOTICIA ORIGINAL

NOTÍCIES RELACIONADES:

La momia de Nesyamun recupera su voz tras 3.000 años de silencio 
Esta es la voz de un sacerdote del antiguo Egipto

VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada