La fibromialgia és una malaltia nova del segle XXI que afecta entre el 2% i el 8% de la població, principalment dones, i que es caracteritza principalment per l’ insomni i pel dolor físic que comporta patologies com l’ansietat o la depressió. Doncs bé, en la població d’Olot -Girona- s’ha dut a terme un projecte científic que ha consistit en que un grup de dones que patien aquesta malaltia passejaren pels boscos centenaris de dita localitat, el resultat del qual ha sigut la milloria que aquest grup de dones ha experimentat. L’estudi ha demostrat per tant que els malats d’aquesta infermetat que realitzen un exercici moderat en aquests espais de “boscos terapèutics” han percebut una milloria significativa respecte al dolor intens que sofrien abans de començar questos passejos, així com també respecte a tenir millor descans i, per tant, poder disposar d’una qualitat de vida millor.
Tan mateix, el nou repte plantejat pel doctor Secundino López és el de provar aquets espais en malalts amb trastorns d’atenció i d’espectre autista per ser xiquets que pateixen fonamentalment molta agitació i inquietud, per la qual cosa podrien millorar.
-Notícies relacionades:
-Vídeo:
Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant ja que el simple fet de passejar per un bosc centenari és una mena de teràpia per als que pateixen fibromialgia. Crec que tots els afectats deurien dur-ho a terme, ja que els beneficis que t'aporta són molt elevats (respirar aire pur, falta de contaminació, contacte amb la natura...)
ResponEliminaÉs increïble el gran poder que té la naturalesa, però per desgràcia, la societat no ho valora com és degut.