Què ha passat amb la matèria que no s'ha identificat després del Big Bang? Les estreles només són un 8% de la matèria visible i el 90% és gas tan calent que no és detectable pels microscopis. Però una investigació del Centre d'Estudis de Física del Cosmos d'Aragó, a Terol, ha aconseguit identificar aquesta matèria que des d'abans era un misteri que s'agrupava als voltants de les galàxies.
Els científics han usat les mesures del Fons Còsmic de Microones del telescopi Planck que ha permés explorar les quantitats d'aquests gasos. Els fotons de la radiació causada pel Big Bang quan van travessar els gasos que hi ha al voltant de les galàxies van col·lidir amb els electrons i els van transmetre energia, fent així una comparació entre l'energia de les 200.000 galàxies i les parts del fons còsmic on no hi ha s'ha fet possible la detecció -de manera indirecta- de la presència de la matèria visible.
Aquests núvols de gas poden arribar a crear nous sistemes solars a l'Univers, fins i tot la formació de planetes que poden ser habitables.
Enllaç a la notícia original.
Aquest vídeo també explica com es va captar el naixement d'una estrella:
Aquest vídeo també explica com es va captar el naixement d'una estrella:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada