El darrer dimecres es va realitzar un estudi que va descobrir el vertebrat lluminós més gran del món que es coneix fins hui, aquest és un tauró de 1,80 metres de llarg, que brilla en la foscor i habita les profunditats de les aigües de Nova Zelanda.
La investigació confirma per primera vegada que aquest tauró carocho (Dalatias licha), així com altres dues espècies (Etmopterus lucifer i Etmopterus granulosus) que habiten les profunditats de les aigües neozelandeses, i que ja eren conegudes, són capaces de produir una llum visible a través de reaccions bioquímiques.
Jérôme Mallefet, autor principal de l'estudi publicat en la revista científica Fronteres de les Ciències Marines i qui va confirmar per primera vegada l'existència de taurons bioluminiscentes a Nova Zelanda, va explicar que els exemplars capturats produeixen una llum blava-verdosa que brilla i s'enfosqueix lentament.
Els taurons, igual que altres criatures bioluminescentes, produeixen llum per a caçar a les seues preses, per a reproduir-se o quan estan en grup, així com per a camuflar-se en ambients amb llum amb la finalitat de protegir-se dels seus depredadors.
Notícies relacionades:
Encuentran en Nueva Zelanda el tiburón luminoso más grande del mundo con casi 2 m.
¿Por qué hay animales que brillan en la oscuridad?
Vidio:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada