dijous, 25 d’abril del 2019

Investigadors espanyols 'creen' el primer bebé de tres progenitors

Aquest bebé va nàixer fa unes setmanes a Grècia, i ha sigut generat a partir d'una tècnica dirigida pel centre espanyol Embryotools, conseguint que el seu ADN tinga dos mares i un pare. Els seus 46 cromosomes són meitat de la seua mare i meitat del seu pare, com els de qualsevol ésser humà. Però una part del material genètic que es troba fora del nucli pertany a la segona mare donant d’òvul.


Aquesta tècnica, anomenada transferència de fus matern ja es va utilitzar al 2016 per tal de combatir una malaltia. En aquest cas s’ha utilitzat per a què una parella amb impossibilitat per a quedar-se embarassada, puga tindre fills genèticament seus. La mare patia infertilitat després d'haver sigut operada dues vegades d'endometriosi severa i s'havia sotmés quatre ocasions a tractaments de fecundació in vitro , totes elles sense èxit. No obstant això, aquesta tècnica ha fet possible l’embaràs. Per a que tinga èxit, s'extrau el nucli d'un òvul immadur no fecundat de la pacient, on es troba l'ADN, i s'implanta en un òvul immadur en bon estat provinent d'una donant. D'aquesta forma, l'òvul resultant conté el material genètic de la pacient però la resta de components, són d'una donant sana. Aquest òvul és, finalment, fecundat amb l'esperma de la parella i implantat en la pacient.


Aquest nou descobriment ha creat una controvèrsia entre la comunitat cientifíca, ja que que molts investigadors creuen que no hi han suficients bases científiques que aproven aquesta nova tècnica. Pensen que el problema d'infertilitat de la parella es podria haver solucionat amb una donació d'òvul com les que es realitzen a milers en clíniques de tot el món.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada