dissabte, 20 d’abril del 2019

La primera foto d'un forat negre i la seva ombra

Els forats negres, concentracions de matèria amb una força gravitatòria tan intensa que res pot escapar d'elles, ni tan sols la llum, han despertat sempre una gran fascinació i moltes incògnites. El 10 d'abril, el Telescopi Horitzó de Successos, format per vuit radiotelescopis, ha aconseguit capturar la primera imatge de l'horitzó de successos i de l'ombra d'un forat negre, el que es troba al cor de la galàxia Messier 87, a 55 milions d'anys llum. És un forat negre realment supergegant, té una massa equivalent a 6.500 milions de sols.

Carlos Moedas, comissari europeu d'investigació, ciència i innovació en la Comissió Europea, l'ha definit des de Brussel·les com una gran troballa per a la humanitat i ha assegurat que aquesta primera imatge d'un forat negre "marcarà un abans i un després" en la història de la ciència.

A Madrid, el Consell Superior d'Investigacions Científiques ha reunit alguns dels científics espanyols que formen part d'aquest gran projecte internacional per estudiar els enigmàtics forats negres.



Noticia original



Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada