divendres, 26 d’abril del 2019

Malawi, escenari de la primera prova a gran escala de la vacuna contra la malaria



El primer programa nacional de vacunes contra la malària va començar en Malawi, però continuarà en Kènia i Ghana. Les vacunes “RTS,S” seran inoculades a 360.000 xiquets dels tres països, en un pla pilot que en cas de mostrar els mateixos bons resultats que en anteriors proves clíniques espera ser ex tengut a altres nacions.


La campanya contra la malària té com a objectiu confirmar l'efectivitat de la vacuna en xiquets menors de 2 anys, ja que són els més vulnerables. D’aquesta manera esperen evitar un milió dels sis milions de casos de malària que es detecten cada any, també esperen prevenir els 4.000 morts que provoca aquesta malaltia.

La seva validesa és relativa però els investigadors i les autoritats sanitàries, esperen que, associada als mitjans de prevenció com els mosquiters impregnats de repel·lent, poder reduir significativament el nombre de víctimes. El que passa és que últimament els mosquits que la transmeten estan tornant-se cada vegada més resistents als insecticides. Com a conseqüència, els esforços per a controlar la malària s’han estancat en els últims anys.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada