divendres, 30 de novembre del 2018

      Estudien als  antics pobladors de la Patagònia mitjançant la Intel·ligència artificial


Resultado de imagen de primeros pobladores patagonia

Fa al menys 14.500 anys que hi ha presencia d'humans al continent americà, segons jaciments arqueològics com Monte Verde. No obstant això, aquestes poblacions van anar desplaçant-se per l'Amèrica meridional. Ara investigadors del Consell Nacional d'Investigacions Científiques i Tècniques (CONICET) d'Argentina i dues entitats espanyoles, el Consell Superior d'Investigacions Científiques i la Universitat de Burgos, estudien aquestes societats, el tipus de mobilitat i la tecnología que utilitzaven.
A partir d'un estudi publicat al Royal Society Open Science, s'analitzen els primers grups d'humans que van arribar a l'holocè fa 12.000 anys fins al segle XIX. S'han aplicat tècniques de machine learning (sistema estadístic que permet  a l'ordinador aprendre diferents dades) per a realizar prediccions i clasificacions.


Segons Ivan Briz i Godino, arqueòleg del CONICET d'Argentina mitjançant algoritmes han identificat dos paquets tecnològics, un que caracteritza als grups caçadors - recolectors, i l'altra, els que contaven amb tecnología náutica.

Mapa_Patagonia2
 MOBILITAT `NAUTICA:
 Punts rojos i punts blaus ( pijors classificats per l'algoritme)
MOBILITAT PEDESTRE:
Punts taronja i violetes.
 
Aquests resultats han permès l'obtenció de mapes amb l'assentament d'ambdues comunitats, açò ha permès també localitzar regions on els dos grups van interactuar i compartir coneixement.
Briz conclou dient que és més interessant analitzar conjunts d'elements tecnològics mitjançant Intel·ligència artificial que la tradicional arqueología.






NOTÍCIA ORIGINAL

Notícies relacionades
-Noticia 1
-Noticia 2
-Noticia 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada