dijous, 29 de novembre del 2018

Naixen els primers bebès modificats genèticament





Un científic xinés assegura haver creat els primers bebès modificats genèticament. Segons ha assenyalat a l'agencia AP, dues xiquetes bessones, l'ADN de les quals va ser editat mitjançant la tècnica CRISPR-Cas9, també conegut com a 'talla-pega' genètic, van nàixer aquest mes. Pel que sembla, l'investigador xinés va alterar els embrions de set parelles que anaven a sotmetre's a tractaments de reproducció assistida, però només un dels embarassos va arribar a terme.

Segons ha explicat el propi investigador xinés, la modificació genètica no es va dur a terme per a eliminar cap malaltia genètica, sinó per a oferir a Lulu i Nana, una habilitat natural per a resistir-se a una possible futura infecció enfront del VIH .Per a açò, 'van desactivar' el gen CCR5, que és una espècie de porta d'entrada per al virus de la sida.


Ha sigut un experiment polèmic, sense contrastar, sense proves, que no s'ha publicat en cap revista científica. Una pràctica il·legal a Europa i a Estats Units que ha provocat crítiques per part de tota la comunitat científica. Li acusen d'experimentar amb éssers humans, de manipular bebès que, no estan contagiats i adverteixen dels riscos d'utilitzar l'edició genètica en embrions humans perquè no es coneixen els efectes a llarg termini. Ell assegura que sols vol crear famílies sanes.




Noticia Original

Video



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada