dilluns, 26 de novembre del 2018

Brasil: 3 esquelets ben conservats d'un avantpassat dels saurópodos

"Macrocollum itaquii", un nom que fa referència al coll allargat d'este animal, que va viure fa més de 225 milions d'anys i que, per tant, va ser un avantpassat dels saurópodos;"Els tres dinosaures probablement van morir junts", explica Rodrigo Müller a National Geographic Espanya.

Tres esquelets articulats (dos complets i un sense coll i sense crani) de dinosaures sauropodomorfos es trobaven junts en 5 tones de roca quan van ser descoberts a finals de 2012 i excavats fins a gener de 2013 en el jaciment paleontològic de Wachholz, en el municipi d'Agut i en l'estat del Riu Gran del Sud, en el sud de Brasil. "Els espècimens estaven molt pròxims entre si, per la qual cosa probablement van morir junts", explica Rodrigo Temp Müller, de la Universitat Federal de Santa Maria, a National Geographic Espanya.







D'uns 3,5 metres de llarg, el dinosaure Macrocollum itaquii tenia la cua llarga, el coll llarg i unes dents que indiquen una alimentació a base de plantes. Eixa habilitat per a arribar a la vegetació més alta probablement va ser la clau de l'èxit del grup dels sauropodomorfos durant el Mesozoic.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada