divendres, 30 de novembre del 2018

            Les balenes no tenien ni dents ni barbes.

Resultado de imagen de ballenas


Fa 33 milions d'anys, les balenes no posseien ni dents ni barbes per menjar. L'estudi publicat per Current Biology, demostra que aquest cetaci va perde les dents abans de desenvolupar les barbes. L'estudi descriu per primera vegada la Maiabalaena nesbittae, encontrada a Oregó. Experts del museu d'història Natural i Cultura de Seattle de les universitats George Mason i Texas A&M, han tornat a explorar aquest fòssil amb tecnològies modernes i han determinat que va haver un periòde en que les balenes van viure sense dents ni barbes.

Evolució de dents a barbes de la balena.
Probablement l'època en que van viure sense dents ni barbes, es dona fa 33 milions d'anys enrere on va haver un canvi geològic masiu de transició de l'Eocen a l'Oligocen.
L'anàlisi de les unions musculars dels ossos de la gola del fòssil Maiabalaena mostra que probablements tenien unes galtes fortes i una llengua retráctil que els va permetre succionar peixos i calamars menuts sense necessitat de masticar. Les barbes apareixerien entre cinc i set anys més tard segons l'estudi.
El perdre les dents i la posterior aparició de les barbes, mostra la gran capacitat d'adaptació al medi de les balenes.

NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES:
-Noticia 1
-Noticia 2
-Noticia 3


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada