El consorci internacional EHT (Event Horizon Telescope) ha anunciat i mostrat el que s'hi porta intentant descobrir durant les últimes décades desde la creació de la teoria de la relativitat. En concret es tracta d'una imatge que evidencia un efecte espacial supermasiu localitzat a 55 milions d'anys llum, en la galàxia de Messier 87, situada en la constel·lació de Virgo.
Encara que els forats negres no poden ser captats directament, les imatges descobertes mostren la radiació emesa per la matèria que es queda atrapada en la increiblement potent gravetat que genera aquest fenòmen.
Aquest descobriment confirma rotundament el concepte i la existència de tots els forats negres que la ciència i la astronomia ha ubicat al llarg de l'univers conegut, tractant-se de una estrella col·lapsada amb tal densitat que ni tan sols la llum del sol pot penetrar en el seu interior. La seva existència ja es deduïa en els preceptes de la teoria de la relativitat general d'Albert Einstein, que, no obstant això, considerava que la idea d'un forat negre era massa absurda per a ser real. Pero que hui a dia s'ha confirmat.
Fins ara, la presència de forats negres havia estat confirmada de forma indirecta, com la presència d'ones gravitacionals. Einstein va demostrar fa un segle que la massa de les estrelles, els planetes i la resta de la matèria exerceix una força gravitatòria que corba l'espai com si fos una làmina de goma.
Seria com la forma que queda en un matalàs després que algú hagi passat algunes hores damunt. Quanta més massa posseeïx l'objecte, més pronunciat és l'efecte. Aquestes ones són pertorbacions gravitatòries causades per una alteració de la distribució de masses en l'espai-temps.
És a dir, un objecte que en un primer moment no tenia una massa determinada passa a convertir-se en un pes extra que modifica la forma de l'Univers de manera literal.
Noticia Original
Noticia Relacionada 1
Noticia Relacionada 2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada