diumenge, 28 de febrer del 2021

Explota un prototip de la nau de SpaceX d´Elon Musk

Explota un prototip de la nau de SpaceX d'Elon Musk en una prova d'aterratge

L'Starship SN8 és un coet gegant que s'està desenvolupant per transportar humans i 100 tones de càrrega a la Lluna i Mart

Un prototip de l'empresa aeroespacial SpaceX d'Elon Musk va explotar mentre intentava aterrar dimecres després d'un llançament de prova des de la instal·lació de coets de la companyia a Boca Chica, a Texas, als Estats Units. La prova que s'havia fet amb èxit va acabar amb l'explosió de la càpsula quan estava a punt d'aterrar.


El coet Starship SN8, destruït en l'accident, era un prototip gegant de 16 pisos d'alçada, uns 50 metres, que està desenvolupant la companyia espacial privada del multimilionari Elon Musk per transportar humans i 100 tones de càrrega en futures missions a la Lluna i Mart. El coet  farà 120 metres d'alçada quan s'acobli amb un superpropulsor.


-Les causes de l’accident vas ser aquestes :

El coet teledirigit, sense tripulació, va explotar quan va tocar una plataforma d'aterratge després d'un descens controlat. El vol de prova havia d'assolir, per primera vegada, una altitud de 41.000 peus, . Musk va dir en un tuit immediatament després de l'accident que la pressió del tanc del capçal de combustible era baixa durant el descens, cosa que va provocar que la velocitat de contacte fos elevada.

 Link de la noticia

Noticíes relacionades:Noticies d´altres periódics

- Noticia del periódic el Pais. 

- Noticia del periódic BBC 

Video de la explosió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada