dimarts, 23 de febrer del 2021

La arribada de ‘Perseverance’ a Mart


La major missió feta  a Mart de la història ha aterrat amb èxit en el planeta roig.  Perseverance, el vehicle d’exploració desenvolupat per països de EUA (Entre ells Espanya)  ha descendit en Mart aquest dijous,  en el cràter Jezero. Comença així la missió de la NASA amb l'objectiu de trobar alguna vida passada.

Si aquest viatge haguera sigut possible fa 3.500 milions d'anys,  el vehicle estaría enmig d'un gran llac de 45 km de diàmetre, perquè així es pensa que era el cràter Jezero en el passat. Mart era un planeta blau com la Terra i se sap, que al nostre planeta amb aquestes característiques es va poder donar la vida. Pero al llarg del temps, les característiques de Mart van anar canviant tornant-se en un desert gelat que es com és hui en dia,


Un minut després d'entrar en l'atmosfera del planeta, la nau va aconseguir el punt més alt de temperatura per el frec de l’aire, uns 1.300 graus, que degué suportar el seu escut tèrmic. Després que s’obrira el paracaigudes, de casi 22m de diàmetre, com un edifici de set plantes d’altura, després de soltarse del paracaigudes,  va entrar en acció un dispositiu completament nou, el TRN. És un sistema d'intel·ligència artificial que solament amb fotos del terra, pot deduir quin deu ser el millor lloc per aterrar. A 21m del terra, una grua va desplegar unes cadenes d'uns 7m de llarg de les quals anava penjat el vehicle.




NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA 1

NOTICIA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada