Fa 66 milions d’anys que un objecte còsmic va col·lisionar contra la Terra provocant una extinció massiva d’éssers vius incluint els dinosaures. L’objecte va impactar on hui en dia en situa la ciutat de Chicxulub en Mèxic.
El cos celeste va excavar davant de la costa de Mèxic un cràter de 150 quilòmetres d'extrem a extrem i 20 quilòmetres de profunditat. El seu devastador impacte va provocar una catàstrofe mediambiental que va portar el regnat dels dinosaures a un final abrupte.
D'on va venir l'asteroide o cometa i com va arribar a col·lisionar contra la Terra? Investigadors de el Centre per a la Astrofísica (CfA) gestionat conjuntament per la Universitat Harvard i l'Institut Smithsonian, totes aquestes entitats en Estats Units, creuen tenir la resposta.
Valent-se d'anàlisis estadístiques i simulacions gravitacionals, Siraj i Loeb calculen que una fracció significativa dels estels de període llarg que s'originen en el núvol d'Oort, poden ser desviats del seu curs pel camp gravitacional de Júpiter quan es donen les condicions apropiades per a això. El núvol d'Oort ocupa una regió esfèrica molt gran al voltant del Sol i els planetes i altres astres coneguts del nostre sistema solar. Es creu que aquest núvol conté centenars de milers de milions d'estels.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada