diumenge, 22 de febrer del 2015

Noves antibiótics fan resistència a bacteries superresistents.

una nova familia de antibiótics creada pel laboratori Hancock de la Universitat de la Culumbia Britànica, promet ser una ajuda important en la lluita contra les bactèries superresistents. El treball publicat per Cell Press, es basa en atacar a les colonies de microorganismes. Aquestos formen pel·licules( biofilms en la terminología científica) que els donen una especial resistencia. El grup de pèptids( petites proteines) desenvolupats, actua contra un dels compostos que serveixen per confeccionar eixe teixit.

Les colonies bacterianes, que son comunitats multicel·lulars, s´estima que causen el 65% de totes les infeccions en humans i son fins mil vegades més resistents a antibiòtics convencionals que les que bacteries que porten un mode de vida solitari.

Part de l´eficacia d´aquestos nous antibiòtics está en la seua estructura. En la naturalesa, les proteines tenen una configuració que polaritza la llum cap a l´esquerra. Ja amb anterioritat l´equip de l´investigador havia treballat amb prototips d´antibiòtics amb aquesta configuració, pero s´han trobat un problema: és l´estructura per la que están preparats els mecanismes de neteja de l´organisme que destrueix les proteines que sobren. Per evitar aquest perill, al menys temporalment, el que han desenvolupat son mol·lecules que son l´imatge especulat de les naturals anomenades dextrógiras, que polaritzan la llum cap a la dreta. Aquest sutil canvi fa que les proteases( proteines que trenquen proteines) que deurien destruirles no les poden atacar tan facilment, És com si una persona fora vulnerable a un robot que l´identificar per portar una pistola en la má dreta, i el burlara pasant-se l´arma a l´esquerra.




NOTICIA ORIGINAL

NOTICIES RELACIONADES
NOTICIA 1
NOTICIA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada