dimecres, 25 de febrer del 2015

Regenerar la còrnia d'un ull amb l'ajuda dels queixals del seny


L'equip de James Funderurgh i Fatima Syed-Picard, de la Universitat de Pittsburgh a Pennsilvània, ha demostrat que les cèl•lules mare de la polpa dental obtingudes a partir d'extraccions rutinàries de queixals del seny humanes, poden ser induïdes a donar lloc a cèl•lules corneals anomenades queratocits. Aquest fet, podria en el futur, ser utilitzat per reparar les cicatrius en la còrnia.

Milions de persones pateixen ceguesa corneal que es tracta normalment amb trasplantaments de còrnia de donants. Però les donacions de còrnia són escasses i de vegades el sistema immunitari  rebutja el nou teixit. Aquest descobriment podria servir de nova font de teixit corneal per a trasplantaments, a més, fet a partir de cèl•lules del propi pacient

L'equip va injectar els queratocits obtinguts en les còrnies de ratolins sans, on no va haver-hi senyals de rebuig. També van utilitzar les cèl•lules per desenvolupar models d'estroma corneal semblants al teixit natural.

El pròxim pas de la investigació serà verificar si la tècnica pot corregir de manera eficaç cicatrius en la còrnia d'animals.



Notícia original

Noticies relacionades:
- Científics espanyols regeneren còrnies ulcerades
- Els miracles de les cèl•lules mare


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada