En essència estos científics han desenrotllat un mètode que selecciona les millors cèl•lules de l'organisme i exclou les més danyades. Els nostres cossos estan compostos per decenes de bilions de cèl•lules. Segons anem envellint, estes acumulen errors de funcionament degut a distints factors, des de l'estrés als rajos ultravioleta que rebem del Sol . No obstant això, eixes fallades ni afecten totes al mateix temps ni ho fan amb la mateixa intensitat.
Això ens va portar a pensar que si aconseguíem seleccionar les menys afectades i eliminar les més danyades podríem mantindre la salut dels teixits més temps, i amb això retardar l'envelliment i prolongar l'esperança de vida", raona Moreno.
Per a provar la seua idea, els investigadors van utilitzar mosques de la fruita, Drosophila melanogaster, una espècie de què es coneix el seu genoma i que s'utilitza àmpliament en investigació. En elles van identificar un gen, que també està present en humans, la funció del qual és "marcar" de forma selectiva les cèl•lules més danyades o menys adequades per a protegir la integritat i salut dels òrgans.
Normalment, hi ha dos còpies d'este gen en cada cèl•lula. A l'inserir una tercera, els científics van aconseguir que se seleccionaren les millors cèl•lules de forma més eficient. El resultat va ser que els teixits d'estos dípters es van conservar en millor estat durant més temps i la seua esperança de vida va augmentar entre un 50% i un 60% comparada amb la de les mosques normals. Estos experts esperen que, en el futur, el seu estudi servisca per a idear noves estratègies per a combatre l'envelliment en persones i les malalties associades a este procés.
video:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada