dimecres, 8 d’abril del 2020

Detecten un inusual forat a la capa d'ozó sobre l'Àrtic.

Les condicions meteorològiques han provocat un esgotament de la capa d'ozó estratosfèric sobre l'Àrtic. Els instruments que van inclosos als satèl·lits que s'encarreguen de l'observació meteorològica en òrbita, mentre observaven tots els moviments orbitals, van detectar que a la capa d'ozó hi havia un forat xicotet. Encara que eixe forat era molt xicotet van veure que perdia un 30% d'eixe gas en l'estratosfera a la vertical del Pol Nord.

A causa d'aquestes condicions meteorològiques, les temperatures estratosfèriques van arribar a estar a -80 graus centígrades.

Aquest forat es va produir a causa de la llum solar i la quimica i per tots els gasos que hi ha al món i  que arribem a produir tots els humans sense quasi ser concients de que tots els gasos tòxics que produim són la causa de que la capa d'ozó es vaja destruint. Per tot aquest motiu, van prohibir alguns gasos industrials en els que treballaven les fàbriques per a que poc a poc deixarem de produir gasos tòxics per a la nostra vida i per a la capa d'ozó, la qual ens protegeix.

Detectan un inusual agujero de la capa de ozono sobre el Ártico







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada