dimecres, 8 d’abril del 2020

Trobat el primer fòssil amb simetria bilateral

Un equip de geòlegs de la Universitat de Califòrnia Riverside han descrit en un article en PNAS que han descobert el fòssil més antic que té simetria bilateral. Aquest animal es pareix a un cuc i té per nom “Ikaria wariootia”.

El descobriment s’ha d'agrair a Scott Evans, un astrobiòleg de la Universitat de Califòrnia Riverside i a Mary Droser del departament de Paleoecologia Evolutiva de la mateixa universitat. Amb l’ajuda d’un escàner làser tridimensional van revelar la forma regular i consistent del cos, un cap i cua diferenciats i una musculatura acanalada. Aquest animal era de mides molt xicotetes, i Ian Hughes de la Universitat de San Diego i James Gehling del Museu del Sud d'Austràlia expliquen que la paraula “Ikaria” significa “lloc d’encontre” i “Warioota” ve del lloc on es van trobar.

Les madrigueres conserven crestes transversals amb forma de “V”, cosa que suggereix que Ikaria es menejava en contraure els músculs de la mateixa forma que ho fan els cucs. A més, per les restes que s’han trobat, se sap que tenia boca, intestí i anus.


Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada