Uns investigadors han trobat una galàxia amb una morfologia en espiral, tan sols 1.400 milions d'anys després del Big Bang. Aquesta és la galàxia més antiga del seu tipus observada fins ara. Gràcies a aquest descobriment, els investigadors s'han preguntat com i quan es van formar les galàxies espirals.
Les galàxies espirals són objectes fonamentals en l'Univers i representen fins al 70% del nombre total de galàxies. També cal dir que estudis realitzats, han demostrat que la proporció de galàxies espirals disminueix ràpidament a mesura que mirem cap enrere en la història de l'Univers.
Tsukui, l'autor principal de la investigació, i el seu supervisor Satoru Iguchi, professor de SOKENDAI i de l'Observatori Astronòmic Nacional del Japó (NAOJ), van notar una galàxia anomenada BRI 1335-0417 a l'Arxiu Científic d'ALMA (Atacama Large Millimeter / Submillimeter Array). La galàxia va existir fa 12.400 milions d'anys i contenia una gran quantitat de pols, enfosquint la llum de les estrelles, fent que fora un estudi complicat d'aquesta a la llum visible.
Els investigadors van trobar una estructura en espiral que s'estén uns 15.000 anys-llum des del centre de la galàxia, la qual cosa equival a un terç de la mida de la Via Làctia. La massa total estimada d'estrelles i matèria interestel·lar en BRI 1335-0417 és aproximadament idèntica a la de la Via Làctia.
I la pregunta és, com es va formar aquesta estructura en espiral diferent a només 1.400 milions d'anys des del Big Bang?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada