dilluns, 17 de maig del 2021

Elefants marins per a estudiar les profunditats de l'oceà

 

La zona de l'oceà que es troba entre els 200 i 1000 metres de profunditat zona mesopelàgica, que es caracteritza perquè els organismes que habiten ella, és una zona molt poc estudiada. De fet és la franja on hi ha més massa de peixos en tot el mon.

Tot i el desconeixement de la zona, un equip d’investigació, encapçalat per Taiki Adachi ha demostrat que els elefants marins passen almenys un 80% de la seua vida buscant peixos. L’equip es dedica a identificar les seues preses, medint les pautes d’alimentació.

 La investigació realitzada per aquest equip mostrarà com aquests animals exploten aquesta zona de l’oceà. Aquesta també permetrà controlar a través d’una pantalla el ecosistema de la zona.


L’equip afirma que els grans mamífers necessiten sumergir-se a gran profunditat per a trobar una gran quantitat de peixos que l'equip pot investigar i per tant beneficiar-se. Per tant animals com el catxalot ajuden aquesta investigació sumergint-se en la zona per atrapar preses com calamars gegants.

Els investigadors asseguren que la investigació també podria utilitzar-se per a saber la salut de la zona mesopelàgica, ja que en un futur podria experimentar canvis en la temperatura i la presència d’oxigen.



Notícia original 



Notícies relacionades:


Notícia 1 


Notícia 2 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada