dissabte, 29 de febrer del 2020

Descobreixen "animal" que no necessita oxigen per a respirar


                                          Resultat d'imatges per a "animal que no necesita oxigeno para vivir"















Investigadors de la Universitat de Tel Aviv van descobrir un xicotet paràsit de menys de 10 cèl·lules que no respira oxigen. S’anomena Henneguya salminicola, i és un parent llunyà de les meduses i els corals.


La professora Dorothee Huchon va explicar a través d’un comunicat que l’evolució pot anar en direccions estranyes, ja que la respiració aeròbica és una font d’energia, no obstant això, han trobat un animal que l’ha abandonat. A més, aquest descobriment va ser accidental, ja que els investigadors estaven estudiant el genoma del microorganisme, i van notar que no incloïa mitocondris, així que van arribar a la conclusió que no respirava oxigen. Els investigadors suposaren que realitza una respiració lliure d'oxigen, que típicament caracteritza als organismes anaerobis no animals.


Aquest descobriment té una enorme importància per a la investigació evolutiva, ja que normalment durant l’evolució els organismes es tornen més complexos cada vegada, però en aquest cas, l’animal presenta un procés evolutiu oposat, ja que s’ha convertit en un organisme més simple.
Vídeo









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada