dimecres, 5 de febrer del 2020

Dunes Boreals, un nou tipus d’aurora en la frontera amb l’espai exterior


Amb l’ajuda d’uns astrofísics finlandesos i uns principiants de la fotografia, han descobert una nova forma d’aurora boreal amb uns patrons que són similars a unes dunes d’arena.

Segons pareix, han localitzat aquest fenomen en una regió atmosférica de la que fins ara s’havia estudiat poc conegut com la mesopausa, en el limit de l'espai exterior.

Aquest descobriment es va començar a desarrollar quan una profesora de FEC de la universitat de Helsinki, Minna Palmroth, va ser convidada a un grup d’aficionats a les aurores pertanyents a un grup de Facebook, per respondre com s’origina aquest fenomen.

Gràcies a aquesta experiencia, Minna va demanar a aquells membres de eixa comunitat que feren fotos a aurores amb formes a les que no estaven habituats per a que se les portaren.

Així és cóm van identificar aquest nou tipus d’aurora en aquella regió atmosfèrica la qual es tracta d’un entorn que és summament difícil per a alguns instruments espacials com els sat·tèlits. Segons explica Palmroth: “ Anomenem ignosfera a aquella zona que no podem estudiar degut a dificultats atmosfèriques amb una altitud aproximada entre 80 i 120 kilometres.

Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Vídeo Relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada