diumenge, 23 de febrer del 2020

La mòmia Takabuti, una vintanyera egípcia que va morir assassinada



Científics han sotmès a una mòmia faraònica, Takabuti, a un examen mèdic que ha revelat que va ser víctima d’un assassinat, i que era més pareguda als europeus que als antics egipcis.


La científica Rosaile David afirma que la seua herència europea llança llum sobre un moment crucial en la història d'Egipte. A més, la genetista Konstantina Drosou, també aporta que els antics egipcis eren genèticament més similars als europeus que als àrabs actuals. La mòmia ha superat raig X, proves d’ADN, anàlisi de cabel… Actualment es toba al museu d’Ulster (Irlanda del Nord) . En l’examen mèdic també es pot observar que Takabuti presenta una ferida en la part superior de l’esquena, provocada per un mortal apunyalament.


En l’escanejat es poden observar característiques inusuals en el procés d’embalsament, ja que l’equip que la va preparar per al soterrament va emplenar la ferida ocasionada pel ganivet amb cert material. Els científics sempre havien pensat que es tractava de l’espai d’on havia estat el cor, però aquest encara estava a l’interior del cos.

Vídeo












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada