dimecres, 5 de febrer del 2020

El gas prohibit que destruïx la capa d'ozó ve de Xina



Tant Xina com Índia, s'havien compromés a no produir molt de triclorofluorometano (CFC-11) un potent destructor de la nostra capa protectora de la Terra. No obstant això, han aconseguit detectar una gran quantitat d'aquest gas. Xina no hi fa cas, el produïx d'una manera clandestina  i pot danyar a grans nivells la capa d'ozó.

Aquest gas es va prohibir en tots els països en 2010, en canvi, l'est de Xina ha produït 13.400 tones anuals d'aquest, des del 2014 fins al 2017. Potser en altres parts de Xina també ho hagen produït, però en quantitats més xicotetes, i com no tenim mesuraments, no podem saber-ho.

Les emissions més importants són quan s'emet la fuga del gas en un mal reciclatge dels frigorífics i de les bromeres de poliuretà durant la demolició d'edificis i cases. Pel que hem de descobrir quines indústries són les responsables d'aquesta situació.

En l'actualitat, s'estan realitzant molts estudis científics per a poder localitzar més emissions il·legals i així protegir la nostra “capa de la vida”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada