dimecres, 19 de novembre del 2014

El pas del asteroide Apofis per la Terra a l'any 2029


El asteroide descobert en 2004 (un dels més perillosos per a la civilització) bautizat com a “Apofis”   pasarà , en principi , molt prop del nostre planeta el divendres 13 d’Abril de l’any 2029. Segons els càlculs dels astrònoms aquesta roca té una mida de tres camps de fútbol de ample , i una massa de més de 46 millons de tonelades , però esta previst que passe a una distancia de al menys 35.000 km de la Terra , cosa que evita un perill de colisió.
Però un nou estudi , afirma que l’efecte de la nostra gravetat si que provocaria xicotetes allaus de roques de l’asteroide. Ja que els asteroides també són susceptibles a la força de les marees del nostre planeta. S’estima que no es tracta d’una roca sòlida , si no que es tracta d’un grup gegant de roques, cosa que confirmaria aquesta posible plutja de runes espacials.
 Per demostrar aquesta hipòtesi, un equip d'investigadors de la Universitat de Maryland (EUA)  ha desenvolupat un model informàtic que els ha permès
realitzar una simulació virtual. La simulació va donar com a resultat que les forces de les marees de la Terra serien prou forts com per causar petites allaus de roques de l'asteroide.

Segons els càlculs dels astrofísics, aquest espectacle serà gairebé imperceptible al mateix temps que gradual. "Es mouran molt lentament a causa de que la gravetat és molt feble en aquest asteroide. Perfectament podrem prendre tranquil•lament tot un àpat abans que finalitzi l'allau. Es tracta d'un esdeveniment molt suau ", explica Derek Richardson, coautor d'estudi.


Noticia original :

Noticies relacionades :
-Més de 250 asteroides han impactat en la atmòsfera terrestre en els ultims 20 anys 
-Un asteroide pasarà prop de la Terra aquesta nit (7-9-2014)

Video :

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada