diumenge, 16 de novembre del 2014
Músculs "humans" per a robots
TÒQUIO, JAPÓ (16 / NOV / 2014).
Inspirats per l'anatomia humana, un grup d'investigadors nipons van crear "músculs artificials" més versàtils i potents que els motors convencionals, amb els que aspiren a revolucionar l'assistència per a discapacitats.
Aquests músculs robòtics, es desenvolupen en un laboratori de l'Institut Tecnològic de Tòquio, on el professor Koichi Suzumori i el seu equip de joves científics treballen. Això facilitaria activitats de gran exigència física, com les operacions de rescat o la càrrega de mercaderies, així com la mobilitat de persones discapacitades.
Entre cables, ordinadors, eines i aparells difícils d'identificar destaca un esquelet humà. Els ossos d'una de les seves cames estan coberts del que semblen manats de cordes blanques, connectats al seu torn a tubs transparents. Es tracta de "músculs de fibra artificial", compostos per tubs de cautxú i polièster entrellaçats que s'expandeixen o contrauen en aplicar aire a alta pressió, exactament igual que succeeix amb els músculs humans quan reben estímuls nerviosos
Els robots més avançats de l'actualitat compten amb cinc o sis motors per moure cada extremitat inferior, mentre que una cama humana està proveïda de més de 50 músculs
El principal objectiu científic és aconseguir una mobilitat similar, als músculs humans.
El projecte encara s'enfronta a importants desafiaments tècnics, com la lentitud de moviments d'aquests dispositius o la mida i pes de la bomba d'aire a pressió necessària per a "alimentar" els músculs, que perjudiquen la seva portabilitat.
Per a finals d'any, Suzumori i el seu equip pretenen tenir muntats en l'esquelet del seu laboratori 50 músculs capaços de reproduir els mateixos moviments que una cama humana, una xifra que el 2015 s'elevaran a gairebé 700, el mateix nombre que hi ha en tot el cos .
Noticia original
Noticies relacionades
Video:
Etiquetes de comentaris:
1bat cmc,
curs 2014 - 2015,
músculs robòtics,
solerpazc
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Sembla realment magnífic que gracies a les noves tecnologies es puga realitzar un projecte com aquest. Gracies al que futurament serà aquest mecanisme la vida per a les persones amb alguna discapacitat es vora amb més facilitat, a demes de ser un gran avanç en la millora de objectes ja existents. Com be diu la noticia, serà pràcticament com tenir un múscul humà amb totes les seues mobilitats i avantatges.
ResponElimina