Per què l'univers no va rebentar immediatament després del Big Bang, tal com hauria d'haver ocorregut segons algunes prediccions? Segons l'opinió d'un equip de físics de l'Imperial College de Londres i de les universitats de Copenhaguen i Hèlsinki, la gravetat li hauria proporcionat l'estabilitat necessària per a sobreviure a la seua pròpia expansió en eixe període primerenc.
Les investigacions sobre la partícula de Higgs, descoberta en el CERN en 2012 i responsable d'aportar massa a totes les altres partícules, suggerixen que la producció de bosons durant l'expansió accelerada de l'univers molt pronte -la crida inflació- hauria d'haver donat lloc a la inestabilitat i el col·lapse. Per això els esmentats científics tracten d'esbrinar per què açò no va succeir i creuen que hi ha una explicació simple.
En un nou estudi que publiquen en la revista Physical Review Letters descriuen com la curvatura de l'espai-temps -la gravetat- li va donar al cosmos l'estabilitat necessària per a sobreviure. També han investigat la interacció entre les partícules de Higgs i la gravetat, considerant la forma en què esta podria variar amb l'energia.
Doncs bé, heu vist que inclús una xicoteta interacció entre ambdós elements hauria sigut prou per a estabilitzar l'univers i evitar la seua destrucció.
Noticia original
Noticies relacionades:
-El CERN confirma el descubrimient del bosó de Higgs
-Però ¿existixen de veritat els forats negres?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada