dimecres, 10 d’octubre del 2018

Cèl·lules per a recuperar el cor

Es pot haver trobat un mètode per a recuperar el cor després d’un atac cardíac. En ratolins, el fet de transformar les cèl·lules de l’individu en progenitores que estan a mitad camí de les cèl·lules mare i les cèl·lules diferenciades, ha resultat eficaç.Durant dècades els científics han intentat tractar el cor trasplantant cèl·lules cardíaques adultes però aquestes cèl·lules no es poden dividir, per tant, no sobreviuen en el cor afectat. 


Ara, Yu Zhang explica que les cèl·lules progenitores cardiovasculars expandibles poden proliferar i madurar en qualsevol dels tres tipus de cèl·lula que formen el cor.
Els investigadors van ser capaços de crear estes cèl·lules al laboratori i van identificar allò que feia inneficient al procés, un gen denominat Bmi1. Al innactivar-lo, el ritme de conversió cel·lular va augmentar 10 vegades, però en lloc d’esperar la transformació completa, ho van parar just en el moment en que els fibroblasts es converteixen en cèl·lules progenitores cardíaques.

Els progenitors cardíacs podrien ser ideals per a la regeneració cardíaca. Gràcies a la tecnologia es poden crear milers de millons d’aquestes cèl·lules als laboratoris.




Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada