diumenge, 14 d’octubre del 2018

Viatge al planeta minvant





Mercuri és el planeta més proper al Sol, i alhora el menys explorat entre els que tenen una composició rocosa, en part pels brutals contrastos entre les zones de llum, on s'aconsegueixen els 450 graus, i les ombrívoles, amb uns 170 sota zero. BepiColombo es llança el pròxim 20 d'octubre i serà la primera missió europea a aquest món, lleugerament més gran que la Lluna. Fins ara solament dues naus han visitat el planeta ( La Mariner 10 de la NASA i Messenger).


La missió va a endinsar-se en un planeta molt diferent al nostre. Un dia en Mercuri dura 59 dies terrestres, però està tan prop del Sol que tarda 88 dies a passar un any. En Mercuri també s'han descobert «clots», unes depressions superficials i irregulars formades en temps recents i detectades per la Messenger, i l'origen de la qual és desconegut. BepiColombo inclou dos orbitadors, un que analitzarà la superfície i l'interior del planeta, i un altre per a estudiar la magnetosfera.




Aquesta és la missió més complexa que s’ha llançat desde la ESA. Com que hi hauran dos satèl·lits es podra aclarir l'origen i l'estructura del camp magnètic del planeta. La BepiColombo orbitarà el planeta a una altura d'entre 1.500 quilòmetres i 500 quilòmetres. La missió tardarà més de set anys a arribar fins a la seua destinació, prevista per a març de 2026.






Noticia Original

Noticia relaconada 1

Noticia relaconada 2

Noticia relacionada 3




Vídeo:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada