diumenge, 14 d’octubre del 2018

El Duende,el nou planeta trobat en els confins del Sistema Solar.



Astrònoms nord-americans han descobert un planeta nano d'uns 300 km de diàmetre i batejat com "El Duende";. El seu descobriment reforça la hipòtesi que hi ha un nové planeta.




Un hipotètic planeta X o 9 com el de la imatge podria existir en els confins del sistema solar, afectant el planeta nano "El Duende"; acabat de descobrir.


Un equip d'astrònoms ha trobat un nou objecte extremadament distant, molt més enllà de Plutó, amb una òrbita que recolza la hipòtesi que hi ha un nové planeta X molt més lluny, de la grandària d'una superterra o encara major. Els investigadors estan liderats per Scott Sheppard de la institució Carnegie, Txad Trujillo de la Universitat del Nord d'Arizona i David Tholen de la Universitat d'Hawaii.


El desconegut planeta X o nou

L'objecte amb l'òrbita més distant en el periheli, 2012 VP113, també va ser descobert per Sheppard i Trujillo. Este descobriment, anunciat en 2014, els va portar a notar similituds en les òrbites de diverses objectes extremadament llunyans del sistema solar, i van proposar la presència d'un planeta desconegut diverses vegades més gran que la Terra. Se sol denominar planeta X o 9, i orbitaria més enllà de Plutó a centenars d'UA.

"Creiem que podria haver-hi milers de cossos xicotets com 2015 TG387 en els marges del sistema solar, però la seua distància fa que siga molt difícil encontrarlos", diu Tholen. "En l'actualitat, només podem detectar a l'objecte descobert quan està prop de la seua posició més pròxima al Sol. Però en el 99% de la seua òrbita de 40,000 anys seria molt difícil de vore".


L'equip ha necessitat anys d'observacions per a obtindre una bona òrbita d'El Duende perquè es mou molt lentament i té un període orbital molt llarg.




ENLLAÇ VIDEO

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada