dissabte, 13 d’octubre del 2018

Primer cas registrat a Espanya de MAP



Una nena de 10 anys de Toledo ñes el primer cas registrat a Espanya d'infecció de la meningitis amebina primària (MAP). Aquesta malaltia consta amb un 97% de mortalitat.

La malaltia la provoca la "Naegleria fowleri", un protozou conegut com a "ameba menjacervells" que no causa problemes a les persones a excepció del fet que puga introdui-se dins del cos humà via nasal i arribar al cervell, això podria provocar greus infeccions o la mort.

En el cas de la menor, va ingressar a l'hospital Verge de la Salut de Toledo amb símptomes de meningitis: interns mal de cap, febre i rigidesa al coll.

Amb les primeres analítiques van observar que no es tractava d'un bacteri o origen víric de la malaltia, per eixa raó van iniciar una recerca per identificar el patogen que l'afectava. Finalment van detectar la presència de la "Naegleria fowleri", és el primer cas registrat a Espanya d'aquesta malaltia.

Els metges que la tracten li han aplicat un tractament antibiòtic experimental i que pot tenir importants efectes secundaris. L'hospital alerta que pot tenir importants seqüeles.

Han investigat sobre la vida quotidiana de la víctima i han sabut que anava setmanalment a la piscina publica on van detectar la presència de l'ameba malgrat que les instal.lacions complien els nivells de clor i de temperatura considerats segurs. Segons el director general de Salut de la Junta de Castella-la Manxa, Manuel Tordera, s'estam estudiant les mesures a adoptar perquè no es repetisca un cas similar.

Noticia original:
Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada