dissabte, 13 d’octubre del 2018

Com es forma una aurora boreal?


L´explicació de la formació de les aurores boreals està relacionada amb l´activitat del sol, la composició i característiques de l´atmosfera terrestre. Aquestes poden ser observades en una zona circular sobre els pols de la Terra. Provenen del Sol, hi h aun bombardeig de partícules subatòmiques del Sol que es formen en les tempestes solars. Estes partícules van des del color violeta fins al roig.
L´espectacle dura com uns 20 minuts. Les seues partícules són alternades pel vent solar. Però quan es topen amb el camp magnètic terrestre es desvien i només es veuen en forma de pols.

Els electrons que conformen les radiacions solars produïxen una emissió espectral (que pot causar d´anys en els satèl·lits, afortunadament, els científics disposen de tècniques per a previndre-ho) i provoquen una exaltació a nivell atòmic que dóna com resultat una luminiscencia. Eixa luminiscencia
s´estén per tot el cel, i és quan veiem colors de varies tonalitats. Es pot observar per la nit en regions polars.

Hi ha estudis que quan es produeix vent solar aprofiten per investigar les aurores boreals. Però no és possible pronosticaro quan tindrà un lloc una aurora boreal, inclús sabent que les tempestes solars tenen un període aproximadament d´11 anys.




Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada