dissabte, 13 d’octubre del 2018

Un grup de científics aconsegueix que neixin cries de ratolí de parelles del mateix sexe.


Després de diverses investigacions per reproduir cries a partir de parelles del mateix sexe. Un equip d'investigadors ho ha aconseguit amb cries de ratolí, gràcies a una tècnica que utilitza les cèl·lules mare modificades esborrant grups químics de l'ADN associats al sexe.


Als investigadors els interessava el per què els mamífers només poden experimentar la reproducció sexual.
En l'estudi desenvolupen un procés de manipulació genètica amb el que eliminen anormalitats generades pel procés reproductiu de parelles del mateix sexe. Els mamífers hereten dos conjunts de gens, un de la mare i l'altre del pare. Però l'empremta genètica només s'hereta d'un progenitor. El de l'altre progenitor està inactiu, ja que en transmetre-ho s'apaga. Si no és així haurien complicacions. Si els progenitors són del mateix sexe el bebé podria rebre dos empremtes genètiques.
Per evitar-ho van alterar la composició de les cèl·lules esborrant les regions amb empremtes genètiques per imitar el procés d'apagada normal.
Utilitzant dos conjunts d'ADN de ratolins femella, amb manipulacions genètiques, van produir 29 cries a partir de 210 embrions, que van viure fins a l'edat adulta i es van poder reproduir. En canvi en dos conjunts de material genètic masculí no van durar ni 48 hores.

Encara que les aplicacions d'aquesta investigació són en gran mesura teòriques, podrien millorar els mètodes de clonació dels mamífers i fins i tot, a llarg termini, els tractaments de fertilitat per a les parelles del mateix sexe, asseguren els autors.



Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada