dimecres, 10 d’octubre del 2018

Trobat un mètode per evitar recaigudes del càncer més comú




Científics d'Espanya i Bèlgica hi han desenvolupat una nova tàctica per evitar la recaiguda del càncer de pell , el tipus de tumor més freqüent. En un estudi publicat hui en Nature, Adriana Sánchez-Danés, investigadora de la Universitat Lliure de Brussel·les, i col·legues de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, desvelen el mecanisme d'acció del fàrmac Erivedge. "Al contrari que altres tractaments del càncer, que ataquen a les cèl·lules que es divideixen de forma ràpida, aquest fàrmac accelera la maduració de les cèl·lules tumorals i promou la seua eliminació natural de la pell", explica la biotecnòloga gerundense Sánchez-Danés. "En aquest estudi hem descobert una població de cèl·lules que romanen latents durant el tractament i que són les que causen la reaparició de la malaltia", ressalta.

Els investigadors han demostrat l'experiment amb ratolins que utilitzant un segon fàrmac experimental que inhibeix la via de senyalització WNT en combinació amb el tractament normal que s'eliminen lesions i s'evita la recaiguda. El treball també ha demostrat en mostres cel·lulars de pacients que aquests també presenten les cèl·lules latents i que s'activen en elles la via de senyalització WNT, pel que hi ha possibilitat que el mateix tractament funcione amb éssers humans.


Diuen que el següent pas és posar en marxa un assaig clínic amb pacients. Sánchez-Danés apunta que també la mateixa combinació podria funcionar amb altres tumors que presenten les mateixes característiques genètiques i moleculars, en especial el medul·loblastoma, un tumor cerebral que afecta sobretot als xiquets.






Vídeo 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada