diumenge, 14 d’octubre del 2018

Es pot identificar al 50% dels estadounidenses a partir de mostres d’ADN anònimes.

Els crímens d’un home anomenat Violador de la zona de l’Est van permanèixer sense resoldre durant quatre dècades, fins el 24 d’abril de 2018, quan la Policia i el FBI anunciaren que havien detingut a Joseph James DeAngelo.


Un dels investigadors va decidir introduïr el perfil genètic encontrat en els escenaris dels crímens en GEDmatch, una base de dades oberta en internet en la qual la gent posa el seu ADN per averiguar els seus orígens o encontrar nous familiars. La recerca va mostrar coincidències compatibles amb un rebesavi i va ser suficient per reconstruir l’arbre genealògic i encontrar el criminal.
(El genetista Yaniv Erlich)


Una nova investigació publicada en la revista Science suggereix que ja és possible identificar a la mitat de la població d’EE UU mitjançant aquests registres genealògics d’empreses privades. Almenys tretze criminals ja han sigut detinguts en EE UU amb aquest mètode.


Encara que en general els polítics i els ciutadans estiguen a favor de l’ús d’aquestes ferramentes forenses per resoldre crímens, els autors demanen a les empreses de genealogia que establisquen mesures per a impedir que aquesta informació s’utilitze amb la finalitat  de fer mal, com la identificació de participants en estudis científics a partir de les seues dades genètiques.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada