dilluns, 30 de març del 2015


Avanços en la clonació d'un mamut.



El destacat genetista George Church de la Universitat de Harvard es va fer molt popular fa un parell d'anys després que una revista alemanya anunciés que buscava una dona per convertir-la en mare d'un nadó neandertal, projecte que el científic va desmentir haver posat en marxa, considerant només una possibilitat teòrica. Polèmiques al marge, el treball que ara Church té entre les seves mans sí que podria conduir a una clonació, però no a la de l'altra espècie humana intel·ligent, sinó a la del mamut. 

Resultado de imagen de clonacion de mamut
L'equip de Harvard ha insertat 14 gens de l'animal extingit fa milers d'anys en l'ADN d'un elefant viu. George Church ha explicat a The Sunday Times que el seu objectiu no és la clonació del mamut llanut, sinó reconstruir el seu genoma mitjançant l'estudi de l'ADN a partir d'exemplars preservats a l'Àrtic, per després replicar i insertar la còpia en el genoma d'un elefant asiàtic, que és l'equivalent modern més proper. El resultat: cèl·lules d'elefants vius porten ADN de mamut. Cap petit mamut naixerà d'aquesta enginyeria de laboratori, però sí significa un pas més en aquest camí.
La tècnica que han emprat els investigadors es diu CRISPR i permet la reproducció de còpies exactes dels gens. L'anunci és bastant preliminar, ja que la investigació encara no ha aparegut publicada a cap revista científica. Church reconeix The Sunday Times que tenen més feina a fer abans de donar a conèixer els seus resultats en un mitjà revisat per persones expertes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada