dijous, 5 de març del 2015

Els humans: cada vegada més antics

El passat 29 de gener de 2013, Chalachew Seyoum, un etíope estudiant de l'Universitat Estatal d'Arizona, va descobrir una dent de color negre, perteneixent a una mandíbula de fa 2,8 milions d'anys. Les altres parts encontrades es tracten de la mitat esquerra de la mandíbula inferior. Aquestes restes van ser determinants per a l'equip de  Seyoum: va unir en l'arbre evolutiu a l' Australopithecus afarensis (Lucy) amb aquest nou gènere d'homínids, els primers. 

Seyourm i el seu equip van classificar aquesta nova espècie com als primers homínids, perquè els fòssils tenen les característiques corresponents a l'espai temporal que hi havia entre Lucy i el Homo Habilis, que era més de mig milió d'anys. 

S'han publicat altres estudis que reforcen aquesta teoria: un d'ells considera aquesta nova espècie un avantpassat de l'Homo Habilis. L'altre estudi es tracta d'un descobriment de fòssils d'animals encontrat en una zona de sabana (Ledi-Geraru). Explica que aquest entorn va ser el que va fer evolucionar als Australopithecus canviant la seua vida dels arbres, al sòl i canviant la seua dieta. Les dents es van fer més menudes i el cervell més gran gràcies a l'energia que proporcionava la carn. 



A més a més, a Gora, una població propera a Ledi-Geragu van ser encontrades les primeres ferramentes que fins ara no es situaven en cap espècie i ara han sigut atribuides als primers homínids. 




Video:






Notícia origina

1 comentari:

  1. Hola Aloma! una noticia molt recent, i interessant.
    Em pareix que aquesta notícia és molt important. Més del que pensem. El descobriment d'un fòssil d'un possible avantpassat nostre, un altre avanç en el món de de l'antropologia.
    El descobriment del fòssil del que pensen el primer homínid, el fòssil més antic mai trobat.
    Aquest fòssil cobreix un altre buit descobert pels científics, un buit entre l' Australopithecus afarensis (la nostra volguda Lucy) i l'Homo habilis. Pensaven que el primer homínid eren els australopithecus, encara que amb aparença de micos, ja presentaven certs trets humans com el bipedisme.
    l'Homo habilis es pareixia molt més a nosaltres, tenia ja una gran semblança.
    Entre ells dos es pensaven que hi va haver ibridacions, i aquesta dentadura demostra com es van unir en l'arbre evolutiu l' Australopithecus afarensis (Lucy) i aquest nou gènere d'homínids, els primers.

    ResponElimina