El passat dijous 12 de març, es va llançar amb èxit una missió des de les instal•lacions de la NASA a la base de Cap Canaveral, a Florida. Els quatre observatoris espacials idèntics que componen el sistema multiescala magnetosfèric (MMS) van partir a bord d'un coet Atlas V, els quals, equipats amb sensors d'alta precisió, volaran simultàniament en formació, a una distància d'uns 10 quilòmetres unes de les altres, pel fet de que la combinació de les seues dades permeta obtenir una visió tridimensional.
L’objectiu d’aquesta missió és el d’estudiar la interacció del camp magnètic terrestre amb el d'altres cossos celestes, com el Sol, que permetrà estudiar amb més precisió com actuen aquests intercanvis d'energia en l'univers i utilitzarà la magnetosfera de la Terra per a estudiar la reconnexió magnètica (que produeix fenòmens com les aurores boreals) i dos processos fonamentals com l'acceleració de partícules energètiques i la turbulència. A més a més, també ens ajudarà a entendre com afecta aquest intercanvi energètic als fenòmens meteorològics espacials i el seu efecte sobre els sistemes tecnològics moderns com les xarxes de comunicacions, de navegació GPS i les xarxes d'energia elèctrica.
Es començarà a enviar dades a la terra sobre l'estructura i dinàmica de l'energia que intercanvien els camps magnètics quan es troben (moment en què es produeix un alliberament explosiva d'energia) al setembre.
Està previst que la missió estiga en funcionament durant dos anys, encara que la NASA no descarta ampliar aquest temps.
- Font principal d’informació:
- La NASA llança amb èxit una missió que estudiarà el camp magnètic de la Terra
- Altres fonts d’interès:
- Missió pionera per estudiar el camp magnètic de la Terra
- Què passa amb la magnetosfera?
- Vídeo relacionat:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada