En l'evolució, la menopausa és un misteri. Només les humanes i dos tipus de cetáceas -les orques i el calderó d'aleta curta- sobreviuen un llarg temps després de deixar de ser reproductives. Fins ara, la literatura científica explicava este fenomen gràcies a la millora de les condicions de vida. Les femelles d'orca, que són mares entre els 12 i els 40 anys, poden arribar a complir 90. Però, quin sentit evolutiu té viure tant temps sense poder reproduir-se? Fins ara se sabia que la longevitat de les mares augmenta les possibilitats de supervivència dels seus fills barons, però es desconeixia la raó.
Este nou estudi fa un pas més enllà i afirma que el mecanisme amb què les balenes ajuden a la seua prole és la informació. "Las femelles d'orca que ja han passat l'edat de la menopausa aconseguixen una major supervivència dels seus gens liderant al seu grup, principalment als seus familiars.
La tasca d'emmagatzemar informació recau en les femelles ja que els mascles rarament superen els 50 anys. Per això, tenen menys oportunitat d'adquirir coneixement sobre el seu entorn. També hem trobat que, comparats amb les filles, els fills són més propensos a seguir les seues mares.
Trove molt interessant l'article, les orques son uns animals fascinants i pense que aquesta practica seua de seguir el consell dels ancians la deuriem adoptar mes a sovint els humans. Ells han viscut molt, i les seues conclusions poden ser favorables per orientar-se a la vida.
ResponEliminaTrove molt interessant l'article, les orques son uns animals fascinants i pense que aquesta practica seua de seguir el consell dels ancians la deuriem adoptar mes a sovint els humans. Ells han viscut molt, i les seues conclusions poden ser favorables per orientar-se a la vida.
ResponElimina