dimarts, 26 de novembre del 2019

Els humans poden aprendre noves paraules estrangeres mentres dormen


Els investigadors diuen que hi ha gent que pot aprendre idiomes mentres dormen. Els investigadors de la Universitat de Berna a Suïssa diuen que poden tindre lloc en el son més profund. En un estudi de la revista Current Biology ix el procediment d'una paraula estrangera en la fase més profunda del son.

També diuen que la repetició durant el son ajuda a retindre els records i mantenir-los en el cervell. Els autors de l'estudi expliquen que mentres dorms és impossible aprendre però al veure els resultats, escontradiuen.


L'estudi consistia en el fet que durant la migdiada es posaven audiòfons interns en què els investigadors grabaven nombroses paraules. Els preguntaven després si eixes paraules les podien ficar en una caixa de sabates.

Els voluntaris, la primera paraula solien situar-la fora de la caixa per la grandària, mentre que la segona estaven passant les cèl·lules cerebrals en una fase activa del son. El primer autor de l'estudi, el Dr Marc Züst deia que les paraules apreses dormint, durant la prova, va coincidir amb les àrees del llenguatge del cervell





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada