dimecres, 27 de novembre del 2019

Sanitat recomana a embarassades i xiquets de fins a 10 anys no menjar tonyina roja ni peix espasa


El Ministeri amplia l’edat fins a la qual desaconsella consumir grans peixos per la presència de mercuri

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN)  desaconsella menjar peix espasa, tonyina roja, tauró i luci a les embarassades i als xiquets menors de 10 anys perquè contenen grans quantitats de mercuri.
El mercuri és un metall pesant que podem trobar en el medi ambient i en molts aliments i comporta molts riscos sanitaris. La forma en què es presenta en els peixos és el metilmercuri que afecta el sistema nerviós central, sobretot, en les etapes en què està desenvolupant-se. Per això els fetus i els xiquets menuts són els més sensibles a aquest metall. També s’ha observat que  el consum de mercuri afecta a l’augment de pes, la funció locomotora i la funció auditiva.
No obstant això, l’AESAN recomana el consum de peix perquè és saludable i aporta energia i nutrients necessaris per a les persones. El que s’ha de tindre en compte són les limitacions del consum de peixos amb alt contingut de mercuri, sobretot, en els grups de risc que hem detallat més amunt. 

Notícia original 

Notícies relacionades:

Estos son lo 5 pescados del «súper» que más mercurio acumulan 

¿Cómo saber si tienes mercurio en el organismo y qué debes hacer? 

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada