dimecres, 27 de novembre del 2019

Troben l'arrel del consum compulsiu d'alcohol

Fa temps que es busca una raó del perquè hi ha gent que amb una copa té prou, i una altra que té la necessitat de consumir tres o quatre, o inclús més. És el que s'anomena consum compulsiu, encara que no ocorre en totes les persones ni de la mateixa manera. Uns investigadors han trobat la raó, la qual ajudarà a fer que hi haja un tractament a eixa addicció.

Tot comença amb una pregunta: Quines diferències individuals existixen entre l'activitat neuronal d'una persona que es conforma amb la primera i una altra que necessiten més i més?

Per a trobar una explicació, van fer un experiment en ratolins. L'experiment consistia a donar-los de beure a estos animals de laboratori de tal manera que es van identificar tres grups: bevedors baixos, bevedors sensibles als efectes negatius i grans bevedors immunes als mateixos.

                              

La conclusió era que hi havia diferència entre les connexions dels que deixaven de beure i dels que bevien compulsivament. Els autors aclarien que manipulant-les aconseguien augmentar o disminuir la compulsió.

Toni Gual, cap de la Universitat d'oncologia de l'Hospital Clínic de Barcelona deia que podia ser genètic però que no coneixien els mecanismes, també afig que l'addicció és una malaltia no un vici. En general els investigadors diuen que el consum exhaustiu de l'alcohol produïx diverses morts.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada